Legionellasäkra din fastighet

Legionella

Legionella

Legionellabakterier, som kan orsaka svåra sjukdomar, kan leta sig in i både kall- och varmvattenledningar. Det spelar ingen roll om vattensystemet är nytt eller gammalt. Även om vattnet värms upp till över 70 grader i varmvattenberedaren/VVC kan vattensystemet, och därmed dricksvattnet, ändå innehålla Legionella.

Att spola systemet med hett vatten är heller inte tillräckligt då spolningen inte åtgärdar bakterier i systemets ändpunkter, som duschslangar, duschmunstycken

och kranar. Har vattensystemet dessutom problem med biofilm, innebär det att bakterierna kan få fäste i biofilmen där de förökar sig och sedan sprids vidare till det vattnet.

Ett Legionellautbrott får ofta stora konsekvenser för de boende i fastigheten. Med AnoDes ständigt närvarande i vattnet, minskar riskerna för Legionella radikalt och det blir enklare att kvalitetssäkra vattnet. Närvaron av AnoDes gör även att duschmunstycken och duschslangar inte behöver bytas i lika stor utsträckning som tidigare.

Legionärssjuka och pontiacfeber

Legionellabakterier kan som sagt orsaka stora problem och vara en allvarlig hälsorisk. Bakterierna är små och tar sig till lungorna när man andas in vattendimma, det vill säga vatten i aerosolform, som innehåller Legionellabakterier. Vattendimman uppstår överallt där vattenstrålar slås sönder, till exempel i duschmunstycken, bubbelbad och luftblandare på vattenkranar. Man kan helt enkelt bli smittad av Legionella bara av att ta en dusch eller bada i en bubbelpool.

Vill det sig illa kan Legionellabakterier orsaka legionärssjuka, en allvarlig form av lunginflammation som kan vara dödlig och kräver sjukhusvård.

En del människor som blir smittade av Legionellabakterier får istället pontiacfeber, en lindrigare självläkande sjukdom, med influensaliknande symtom med feber och muskelvärk.

Kontaktformulär

Vill ni börja desinficera miljövänligt? Kontakta oss redan idag.

Användbara länkar om Legionella

Läs mer om Anolytechs desinfektionssystem

Systemet
Vad är AnoDes
Certifikat
Warranty